Recent Comments

Hanneke Schreurs on Dieet Nederlands
Hanneke Schreurs on Dieet Nederlands

Archives

Categories

Advertisements

We houden ons in principe aan wat Terry Wahls aan etensmiddelen noemt in haar boek. Niet aan wat er in de recepten gebruikt wordt in haar boek want dan mag er opeens veel meer. En – zoals ze zelf zegt – hoe zieker je bent des te meer ‘hardcore’ moet je je aan het dieet houden.

Intussen hebben we echter ook het boek ‘Superfoods’ van ‘David Wolfe’ gelezen.  Een aantal van deze ‘superfoods’ hebben we opgenomen in het dieet, zeker van dr. Wahls goedkeuring. Bijvoorbeeld rauwe cacao, plankton en Goji-bessen. Haar eigen tuin staat overigens vol met Aronia-bessen die in haar boek niet eens voorkomen.

Waar ze ook met geen woord over rept, is het verlies van voedingsstoffen bij bakken, koken of bevriezen van voedingsmiddelen. Dit kan aanzienlijk zijn.  Bovendien kunnen sommige producten er veel  beter tegen dan andere.

Hoewel het helemaal niet de bedoeling is, val ik af door het dieet. Af en toe snak ik naar snoep of gewoon een broodje kaas. Maar het experiment duurt drie maanden, gevolgd door een uitgebreide evaluatie. Dan ga ik beslissen of het de moeite waard is om door te gaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: